Місії ОБСЄ потрібно надати доступ і до кордону з РФ - Порошенко

Місії ОБСЄ потрібно надати доступ і до кордону з РФ - Порошенко

Укрінформ
Для забезпечення повного виконання Мінських угод Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повинна мати доступ на всю тимчасово окуповану територію України,  у тому числі до кордону з Російською Федерацією. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко на брифінгу за результатами зустрічі з прем'єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав'є Беттелем, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я поінформував прем'єр-міністра, що зараз проходить процес реалізації української пропозиції про відведення танків, відведення артилерії калібром менше 100 мм, мінометів для того, щоб забезпечити безпекову ситуацію на лінії зіткнення. Окремо наголосив на важливості безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на всю без виключення окуповану територію, включаючи доступ до кордону", - сказав Порошенко.

Він подякував Беттелю за всебічну підтримку Люксембургом і Європейським Союзом діяльності СММ ОБСЄ в Україні.

Глава держави констатував, що, незважаючи на півторамісячний режим припинення вогню, на жаль, у нас є і поранені внаслідок підриву на розтяжках, і загиблі українські солдати.

"Ми маємо докласти максимуму зусиль для того, щоб перемир'я набуло сталого характеру і всі без виключення пункти Мінських угод були обов'язково виконані, в тому числі і Російською Федерацією", - наголосив Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-