Київ вимагає від Москви зупинити конвеєр судових розправ над українцями

Київ вимагає від Москви зупинити конвеєр судових розправ над українцями

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України вимагає від російської сторони припинити незаконно утримувати й засуджувати українських громадян.

Про це під час брифінгу заявила речник МЗС Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«МЗС України вимагає від російської сторони негайно припинити конвеєр судових розправ Російської Федерації над громадянами України», - сказала Беца.

За її словами, наразі на території Росії знаходиться десять незаконно ув'язнених українців, але не виключила, що таких осіб може бути більше.

Водночас речник МЗС зауважила, що міністерство «висловлює категоричний протест» у зв'язку з рішенням РФ засудити до шести років позбавлення волі 73-річного громадянина України Юрія Солошенка, якого було заарештовано ФСБ у серпні минулого року та обвинувачено в шпигунстві.

Крім того, вона зазначила, що МЗС вимагає розслідувати факти застосування тортур до незаконно ув'язнених в РФ громадян України Миколи Карпюка та Станіслава Клиха. За її словами, станом на сьогодні до них так і не було допущено українського консула.

Разом з тим, Беца вкотре наголосила на необхідності якнайшвидшого звільнення з російської в'язниці Надії Савченко.

«Своїм рішенням заборонити в'їзд до Росії Вірі Савченко, як одному з ключових свідків у справі проти її сестри Надії російські компетентні органи сягнули дна у знущанні над невинною громадянкою України Надією Савченко», - додала речник МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-