Російський суд

Російський суд "пожартував": нев'їзній Вірі Савченко дозволили забрати речі сестри

Укрінформ
Сьогодні у Донецькому міськсуді Ростовської області продовжилося слухання по суті справи Надії Савченко. На початку засідання захист заявив клопотання про виклик свідка Віри Савченко в суд. А Надія Савченко зробила заяву у зв'язку з забороною на в'їзд сестри в Росію.

Про це пишуть у Твіттері адвокати Микола Полозов і Марк Фейгін.

"Надія Савченко робить заяву про заборону Вірі Савченко в'їзду в Росію. Мною заявлено клопотання про виклик свідка захисту Віри Савченко у РФ за ст. 456 КПК РФ", - пише Фейгін.

Його колега Микола Полозов уточнює ситуацію: "ФСБ забороняє в'їзд (Вірі Савченко, - ред.) в усному порядку, а прокурори вимагають папери про відмову у в'їзді на папері. І таке єзуїтство тут повсюди".

У підсумку, за його словами, "суд направить запит до ФСБ щодо заборони в'їзду Віри Савченко, після чого буде приймати процесуальне рішення".

При цьому Фейгін виклав дозвіл Донецького міськсуду від 15 жовтня, в якому Вірі Савченко дозволяється забрати речі сестри.

Раніше Надія Савченко закликала міжнародні організації втрутитися в ситуацію із забороною на в'їзд до РФ для її сестри Віри.

"Савченко обурена забороною на в'їзд до РФ сестри Віри. Надія переконана, що п'ятирічна заборона для Віри - це не тільки обмеження її прав на захист і тиск, а й позбавлення зв'язку з близькими", - писав Фейгін.

Нагадаємо, Савченко звинувачується російським слідством за статтями "вбивство" і "замах на вбивство". Українка всі звинувачення заперечує. Насправді після захоплення в полон бойовиками вона була переправлена на територію Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-