Цитати: Тимошенко, Герасимюк, Радзіховський, Сікорський, Яценюк...

Цитати: Тимошенко, Герасимюк, Радзіховський, Сікорський, Яценюк...

Укрінформ
Тимошенко: "Проаналізуйте, що зараз відбувається у Криму. Це страшно, це реально страшно. Ви розумієте, це випалена земля. Сьогодні Крим фактично перетворюють (Збройні сили Росії - Ред.) у суцільну військову базу, де люди не мають можливості ніде заробити копійку... Тому для тих людей, які мріють про відокремлення ще якихось областей від України, просто треба дуже детально познайомитись із проблемами Криму, і зрозуміти, що це кінець життя, а не початок".

Тимошенко: "Проаналізуйте, що зараз відбувається у Криму. Це страшно, це реально страшно. Ви розумієте, це випалена земля. Сьогодні Крим фактично перетворюють (Збройні сили Росії - Ред.) у суцільну військову базу, де люди не мають можливості ніде заробити копійку... Тому для тих людей, які мріють про відокремлення ще якихось областей від України, просто треба дуже детально познайомитись із проблемами Криму, і зрозуміти, що це кінець життя, а не початок".

Кандидат на посаду Президента України Юлія Тимошенко порадила мрійникам-сепаратистам з'їздити в Крим.

Герасимюк: «Не до роздумів та сентиментів. Якщо законом передбачено право використовувати зброю та спецзасоби, міліція повинна їх застосувати без вагань. Це позиція і в.о.Генерального прокурора, і моя... Треба зробити висновки з одеських подій. Правоохоронці не повинні чекати, коли озброєні провокатори почнуть з-за їхніх спин стріляти на ураження в мирних громадян».

Прокурор м.Києва Микола Герасимюк нагадав, що столична міліція має законне право використати зброю у разі вчинення сепаратистами силових акцій.

Радзіховський: "Давно було зрозуміло, що південно-східних сепаратистів Путін зливає. Це було очевидно вже дуже давно, навіть по градусу істерики на російському телебаченні. Цей градус явно зменшився, коліщатко підкрутили... Сепаратистам цим нещасним ловити просто нічого. Тому що Москва за них вступатися не буде. Відповідно, варіант один у них залишається. Як вилізти з усієї цієї історії, по можливості зберігши обличчя для Москви? От і все. Чи отримає Путін щось натомість? Я дуже сильно сумніваюся з тієї простої причині, що у Заходу немає ніяких причин відступати. У Путіна є усі причини відступати, а у Заходу - жодної».

Таку думку в ефірі радіо "Эхо Москвы" висловив російський публіцист і учений-психолог Леонід Радзіховський, коментуючи заяву Путіна про необхідність відкласти призначений на 11 травня незаконний референдум.

Сікорський: "Виступ Путіна не обов'язково є гарантією того, що російські війська не перетнуть українського кордону. Росіяни в минулому вже робили такі речі, як стратегічне маскування, тому побачимо... Повіримо, коли побачимо. НАТО на прохання Польщі збільшило свої можливості з контролю за ситуацією в Україні. Відведення від кордону 40 тис. військ є чимось, що видно на супутникових знімках, на радарах, але поки що цього немає".

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Яценюк: "Коли ми говоримо про децентралізацію, то виходимо з того, що це стосується й гуманітарної політики. Які ще свята відзначати, кого ще вважати героями, в якій церкві молитися, якими мовами говорити, - це те, чого ніколи не нав'яжеш людям згори. Це те, в чому важливо враховувати місцеву специфіку... Українці - мирний народ, який ніколи ні на кого не нападав. Але нам не залишили іншого вибору, як взяти до рук зброю. Зіштовхнувшись із зовнішньою агресією та терористами, Україна ще більше цінує безсмертний подвиг тих, хто виборов мир 69 років тому, тих, хто під різними прапорами боровся за за життя, за майбутнє".

Про це заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у своєму зверненні до Дня Перемоги.

Щекун: «Сьогодні є тільки перша хвиля (переселенців з Криму. - Ред.). Але ми повинні знати, що найближчим часом ця хвиля буде вдвічі-втричі більшою... Я був у Криму до кінця. Тим більше, я не біженець, я депортований. Мене змусили через Чончар із зв'язаними руками виселитися з Криму. Таких людей небагато, тому я хотів би, щоб влада звернула особливу увагу на політично репресованих і депортованих».

Такий прогноз зробив голова громадської організації "Український дім" Андрій Щекун в інформаційно-аналітичному центрі "Єдина країна" в Укрінформі.

Аксьонов: "Окремі політичні діячі, що розшукуються за різними політичними мотивами, яких переслідують за їхні погляди і переконання в Україні, можуть сьогодні однозначно знайти притулок в Криму. Ми їх усіх підтримаємо".

Самозванець Сергій Аксьонов заявив про готовність прийняти в Криму таких же відщепенців, як і він сам, з південного сходу України.

Вольф: "Публікація про існування планів щодо евакуації єврейської громади з міста або навіть з країни викликала серйозну паніку серед одеських євреїв. Між тим, останніми місяцями ми не спостерігали ніякої антиєврейської діяльності, і у дебатах між проросійськими активістами і прибічниками київської влади "єврейське питання" не піднімається. Євреїв серед загиблих під час цих трагічних подій не було, а поранені євреї отримали поранення не через своє єврейство, а тому, що висловлюючи свою громадянську позицію, опинилися в середині подій".

Плану з евакуації єврейської громади з Одеси у зв'язку з ситуацією у місті немає, заявив головний рабин Одеси і Півдня України Аврам Вольф.

Кадиров: "Ніяких чеченських батальйонів на Україні не немає. Це абсурд! Якби вони там були, запевняю вас, ті, хто робить подібні заяви, давно бігли б не лише із Слов'янська, але навіть з Києва... Якщо людина смаглява, це не означає, що вона обов'язково чеченець... Чеченці є і блакитноокі, і світловолосі, і руді... Проте десятки тисяч добровольців готові допомогти тим, з кого знущаються фашистські молодчики".

Президент Чеченської Республіки Рамзан Кадиров спростовує участь уродженців республіки в бойових діях на Сході України.

Бондаренко: "Нещодавно я підписав один документ з "Укртелекомом" та деякими іншими телекомунікаційними структурами про відновлення системи оповіщення, яка була раніше... Ця система дасть можливість територіально забезпечити подачу сигналу для громадян у будь-який момент".

У Києві відновлюють систему оповіщення про небезпеку, заявив голова Київміськдержадміністрації Володимир Бондаренко.

Сікорський: "Існування сильних, незалежних і дружніх з Польщею не лише України, а й Білорусі та балтійських країн, які зараз перебувають у зовсім іншій геополітичній реальності, є фундаментом польської східної політики... Коли українці спільними зусиллями відновлювали структуру влади, їхня країна стала жертвою російської агресії. Під приводом захисту прав меншини Росія окупувала Крим, а сьогодні дестабілізує східну Україну. Дії Москви суперечать міжнародному праву".

Фундаментом східної політики Польщі є існування сильних і незалежних країн-сусідів, зокрема України, заявив міністр закордонних справ РП Радослав Сікорський.

Олланд: «У нас можуть бути розбіжності з Путіним, але я не забув і ніколи не забуду, що російський народ віддав мільйони життів під час Другої світової війни... Щойно я привітав ветеранів і серед них були ветерани радянської армії. Я сказав їм, що щасливий, що вони можуть бути тут присутні сьогодні».

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що він все-таки чекає свого російського колегу Володимира Путіна 6 червня на церемонії відзначення 70-ї річниці висадки союзників у Нормандії.

Сюмар: «До «Фонда поддержки и защиты прав соотечественников проживающих за рубежом» мають прямий стосунок такі російські посадовці, як міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, депутат Держдуми Аршба, заступник міністра закордонних справ Григорій Карасін та інші. Керівником ВГЖО «Дар життя» є Вітренко Наталія Михайлівна - український політик, лідер прогресивної Соціалістичної партії України, яка відразу після переказу коштів зробила декілька голосних заяв на підтримку сепаратистів. Це і є «корінь зла»: коли українські «громадські структури» чи політиків так легко купують за серйозні гроші де факто структури російської влади...».

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар заявила, що фінансування сепаратистів в Україні здійснюється за сприяння громадських організацій і деяких політиків - як російських, так і українських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-