Дипломати провідних країн назвали Україну

Дипломати провідних країн назвали Україну "полем битви за демократію в світі"

Укрінформ
Дипломати провідних країн світу на лондонській конференції з питань реформ в Україні висловили повну політичну підтримку України і готовність поділитися досвідом реформ.  

Про це повідомляє Урядовий портал.

"Представники зовнішньополітичних відомств країн Європейського Союзу, Канади та Японії висловили повну політичну підтримку курсу, який взяла влада України після Революції гідності, та запевнили в готовності поділитися досвідом економічних реформ, яких потребує українське суспільство", - йдеться у повідомленні.

Учасниками зібрання стали понад три десятки дипломатів та представників міжнародних фінансових організацій, а головували на конференції Прем’єр-міністр Володимир Гройсман та Державний секретар Великої Британії у закордонних справах Борис Джонсон.

«Ми всі тут для того, аби побудувати сильну й мирну Україну. Ми маємо інтерес в успіху України – країни з населенням 44 млн, країни, яка стоїть на передовій, відстоюючи свої позиції та наші спільні цінності», - відзначав Джонсон. 

Він звернув увагу, що світ бачить прогрес України, яка «за три роки зробила більше, ніж за минулі 23 роки».

З цим погоджувалася міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд. «Треба не втратити досягнень та надбань Майдану. Ми віримо в політичну значимість того, що відбувається в Україні. Це поле битви за демократію в світі», - наголосила міністр.

Читайте також: Україна успадкувала корупцію від радянського колоніального минулого - Климпуш-Цинцадзе

Про наполегливість у просуванні реформ говорили глави зовнішньополітичних відомств країн Балтії та Центральної Європи. Дипломати звертали увагу, що обрані пріоритети, а саме – реформи в пенсійній, земельній, освітній, медичній системах та приватизації разом з судовою реформою та побудовою ефективної боротьби з корупцією – це те, чого прагне суспільство. 

«Реформи – це болісний процес. Ніхто не вірив, що ви виживете без російського газу. А ви вижили. Сумніви були й щодо інших змін, а вони мають місце. Україна може стати новим брендом Європи», - зазначав у своїй промові міністр торгівлі Фінляндії Кай Мюккянен.

Віце-президент у закордонних справах парламенту Японії Мотоме Такисава привітав прогрес України в економічних реформах. 

"Україна на шляху до досягнення успіху. Ми очікуємо подальших зусиль на основі представленого (урядом України) середньострокового плану дій. Ключові реформи - енергетика, охорона здоров‘я, освіта тощо. Головне – дослухатися до голосу громадянського суспільства», - зазначив дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-