Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США зміцнення обороноздатності України

Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США зміцнення обороноздатності України

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів зустріч з двопартійною делегацією Конгресу США, у ході якої, зокрема, було обговорено і питання зміцнення обороноздатності України.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Президент України Петро Порошенко провів зустріч з двопартійною делегацією Конгресу США, до складу якої увійшли члени Палати представників Конгресу Дж.Денхем, М.Бост, Б.Вестермен, Р.Девіс, М.ДеСолньєр, М.Капуано, К.Кубело,  Д.ЛаМалфа, Б.Фарентхольд та Р.Адерхолт”, - йдеться у повідомленні.

Порошенко висловив вдячність за послідовну двопартійну підтримку України з боку Конгресу США у протидії російській агресії та зміцненні стійкості України шляхом реалізації відповідних реформ.

“У цьому контексті обговорювались також питання зміцнення обороноздатності України, передбачення відповідного фінансування безпекової допомоги нашій державі у бюджеті США, а також посилення інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва”, - зазначається у повідомленні.

Президент України також поінформував конгресменів про ситуацію на Донбасі та продовження постійних порушень режиму припинення вогню з боку контрольованих російською стороною бойовиків.

Читайте також: Питання приєднання України до НАТО стоїть гостро, як ніколи раніше - Горбулін

У цьому зв'язку було відзначено необхідність збереження і посилення міжнародних санкцій щодо РФ до повного виконання нею Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Глава держави висловив сподівання, що Палата представників США підтримає нещодавню законодавчу ініціативу Сенату США, яка, зокрема передбачає посилення та розширення санкцій проти Росії.

“Американська сторона високо оцінила результати візиту Президента України до Вашингтона 20-21 червня цього року”, - зазначили  у президентській прес-службі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-