У Самопомочі конфіскували майже 132 тисячі партійних внесків - Корчак

У Самопомочі конфіскували майже 132 тисячі партійних внесків - Корчак

Укрінформ
Печерський районний суд Києва ухвалив рішення конфіскувати у «Самопомочі»  майже 132 тисячі партійних внесків.

Про це повідомила  голова НАЗК Наталія Корчак у Facebook

«Майже 132 тисячі гривень партійних внесків конфісковано у «Самопомочі». Рішення ухвалено Печерським райсудом Києва сьогодні, 27 червня, за матеріалами НАЗК. Постановою суду визнано винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП, керівника обласної організації політпартії «Самопоміч», народного депутата Ірину Сисоєнко», -  написала Корчак.

Вона повідомила, що відповідно до аналізу звіту Київської обласної політпартії «Об'єднання «Самопоміч» за IV квартал 2016 року, Департамент з питань запобігання політичній корупції виявив здійснення благодійних внесків на користь партії через касу цієї організації. 

Як зазначає Корчак, від 10 фізичних осіб були отримані внески на загальну суму 131 тис. 900 грн. Протягом трьох останніх місяців 2016 року ці внески робив керівник обласної парторганізації на поточний рахунок партії.

«Отже, штраф у 1700 грн (100 неоподатковиних мінімумів доходів громадян) та конфіскація до державного бюджету суми внесків на підтримку партії у зазначеному вище розмірі», -  написала голова НАЗК.

Вона нагадала, що за схожими порушеннями вже є відповідні постанови судів про конфіскацію майна у партії «УКРОП», Прогресивної соціалістичної партії, Конгресу українських націоналістів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-