ФСБ планувала підпал офісу

ФСБ планувала підпал офісу "Батьківщини" перед Днем Конституції - СБУ

Оновлено
Укрінформ
Служба безпеки попередила дестабілізацію ситуації в Україні, зокрема напад на офіс «Батьківщини» в Києві напередодні Дня Конституції.

Про це заявив сьогодні на брифінгу керівник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«СБУ було отримано попереджувальну інформацію про наміри спецслужб РФ створити в Україні штучні передумови для організації широкомасштабних акцій протесту в День Конституції. Їм було поставлено завдання організувати напад з використанням вибухових запалювальних сумішей на офіс «Батьківщини» в Києві», - сказав Кононенко.

За його словами, мета полягала у тому, щоб посварити вітчизняний політикум з керівництвом держави, та на основі спровокованого інциденту спровокувати акції протесту під час Дня Конституції в Україні.

СБУ вдалося попередити цей напад. За словами Кононенка, 26 червня о 4 годині ранку зловмисників було затримано на місці скоєння злочину, тобто на вулиці Турівській, "на гарячому".

Він зауважив, що в них було вилучено запалювальну суміш.

Кононенко уточнив, що було затримано 3 осіб із західного регіону України, які вже брали участь, зокрема, у так званому блокуванні траси у Львівській області. Представник СБУ повідомив, що злочинці приїхали спеціально до Києва для скоєння цього злочину і за скоєне повинні були отримати грошову винагороду від осіб, які переховуються на території Росії, зокрема, Миколи Дульського, який є керівником організації «Наждак».

Кононенко зазначив, відповідаючи на запитання журналістів, що наразі він не може озвучити імена затриманих та суму грошової винагороди. Однак він зауважив, що мова йде про тисячі доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-