Українська сторона СЦКК попереджає про ймовірні провокації на Донбасі

Українська сторона СЦКК попереджає про ймовірні провокації на Донбасі

Укрінформ
Українська сторона СЦКК попереджає про можливі провокації з боку підтримуваних Росією бойовиків з метою зірвати перемир’я та скомпрометувати Збройні сили України.

Про це йдеться в заяві, яку поширив прес-центр штабу АТО.

Зокрема, Українська сторона Спільного центру контролю й координації режиму припинення вогню вважає, що знешкодження диверсійно-розвідувальної групи бойовиків «це лише початок активізації дій НЗФ ОРЛО, які у подальшому можуть привести до суттєвого загострення ситуації на Донбасі».

Українська сторона СЦКК також попереджає, що бойовики «можуть вдатися до серйозних провокацій і навіть терористичних актів в населених пунктах на Луганському напрямку, спрямованих проти мирного місцевого населення з метою компрометації та звинувачення в цьому Збройних Сил України, з тим щоб зірвати перемир’я, оголошене на період збору врожаю».

Як повідомляв Укрнформ, у зоні проведення антитерористичної операції з початку доби інтенсивність обстрілів позицій ЗСУ з боку бойовиків знизилася, втім ситуація залишається напруженою.

25 червня військовослужбовці знешкодили диверсійно-розвідувальну групу противника. Чотирьох бойовиків було затримано, а ще двох: командира та одного з диверсантів, які чинили злісний опір бійцям сил АТО, - ліквідовано. Загиблий командир групи був громадянином Російської Федерації, родом з міста Кірова, серед полонених було виявлено ще одного представника РФ з Алтайського краю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-