Чалий пояснив, чим важлива перша зустріч з Трампом

Чалий пояснив, чим важлива перша зустріч з Трампом

Укрінформ
Особиста зустріч Петра Порошенка Дональдом Трампом, яка відбулася до переговорів президентів США і Росії, стала сигналом світу про пріоритети зовнішньої політики США та надала політичні переваги Україні в її протистоянні російській агресії.

Так прокоментував в ексклюзивному інтерв'ю Укрінформу важливість першої зустрічі з главою Білого дому посол України в США Валерій Чалий.

"У Кремлі дуже емоційно відреагували на зустріч Петра Порошенка з президентом Сполучених Штатів, віце-президентом і ключовими міністрами, мовляв, не треба створювати конкуренції по часу. Це означає, що ми зробили все правильно", - зауважив український дипломат.

За його словами, важливо було, що американський президент отримав "із перших вуст" інформацію про ситуацію в регіоні від українського президента. "Я думаю, що тепер він (Трамп – ред.) більше озброєний аргументацією. Після зустрічі в Овальному кабінеті я не уявляю вже будь-яких маніпуляцій чи спроб Росії реалізувати сценарії обміну Криму на щось інше", - зазначив Чалий.

Читайте також: Порошенко: Сьогодні українське питання об'єднує Сполучені Штати Америки

Крім того, за його словами, ця зустріч стала сигналом для України і українців з боку нової адміністрації США. "Це також сигнал мільйонам американців українського походження, які раніше закликали Білий дім провести зустріч з українським президентом першою, ніж з російським", - наголосив посол.

Водночас, позиція США була підкріплена розширенням санкційного списку. Сполучені Штати, за його словами, "продемонстрували абсолютну прихильність по всіх ключових позиціях, і це особливо важливо напередодні зустрічі з Путіним". У Вашингтоні таким чином підтвердили, що "питання України не вирішуватиметься без України", зауважив український посол у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-