Меркель і Макрон обговорили можливості просування

Меркель і Макрон обговорили можливості просування "Мінська" і "Нормандії"

Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон прихильні просуванню політичного процесу у рамках "Нормандської четвірки" та Мінського формату.

Так глава німецького уряду прокоментувала дискусію учасників саміту ЄС із зовнішньополітичних питань, що відбулася напередодні ввечері в Брюсселі, і свою бесіду з Макроном, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми (Німеччина і Франція) отримали хорошу підтримку для того, щоб продовжити Мінський процес і, незважаючи ні на що, зробити все можливе, щоб дійсно просунути політичний процес у дусі, який буде прийнятний для України", - заявила Меркель. 

Учасники зустрічі, за її словами, висловили співчуття з приводу занадто малих кроків з врегулювання, з приводу того, що режим припинення вогню постійно порушується, внаслідок чого "звичайно ж, немає хорошої основи для продовження політичного процесу". Тому, пояснила вона, всі керівники ЄС одностайно погодилися з тим, що мають в цих умовах продовжити санкції.

Канцлер зазначила, що вчорашні переговори стали хорошим стимулом для "часто стомливої роботи", яку Берлін і Париж проводять у "форматі Нормандії". І пообіцяла, що її буде продовжено. 

Меркель повідомила, що вона мала також можливість серйозно поговорити з Макроном про хід Мінського процесу і "нормандський формат".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-