Сміттєве голодування: Сироїд каже, що знайшла “нішу” на Банковій

Сміттєве голодування: Сироїд каже, що знайшла “нішу” на Банковій

Фото
Укрінформ
Лікарі спостерігають за учасниками акції від парламентської фракції "Об'єднання "Самопоміч", які оголосили голодування під Адміністрацією Президента.

Про це Укрінформу розповіла учасник акції, заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

"Вчора були і сьогодні мають під'їхати (лікарі - ред.)", - сказала вона.

За її словами, голодувальники вживають воду - теплу, холодну і лужну.

"Тут прекрасно, (вночі) в ніші гарно полежали. Пташки так гарно співають. Дощ і тут був, трохи змокла", - розповіла Сироїд.

Вона також зазначила, що учасникам акції не телефонували ніхто з посадовців і не цікавилися їхнім станом.

"Така дивна ситуація: не було жодного дзвінка, фактично, ні з цього приміщення, не зателефонував ніхто з уряду і не телефонував Голова Верховної Ради, ніхто не підходив. Я не знаю, чи то розгублені, чи то страшно, може, сердиті - я не знаю, яка причина", - зауважила вона.

Відповідаючи на питання, як голодуючі вирішують побутові проблеми, Сироїд сказала, що "є сприяння з боку комендатури, запускають в приміщення Адміністрації, там можна помитися, в туалет сходити".

За словами віце-спікера, рідні її підтримують. Крім того, учасників акції підтримують партійці, яких також можна побачити на сходах АП.

Сироїд також підкреслила, що не братиме участь у пленарному засіданні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, вже троє учасників акції - лідер фракції Олег Березюк, член фракції Тарас Пастух і, власне, Оксана Сироїд - розмістилися біля центрального входу в АП, на асфальті лежить один каремат (туристичний килимок).

Як повідомляв Укрінформ, Березюк 19 червня оголосив голодування з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Разом з тим Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Водночас вибухнув скандал через те, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Нагадаємо, що сьогодні у Львові має розпочати роботу "десант" на чолі з віце-прем’єром Геннадієм Зубком, який відрядив до міста Володимир Гройсман. Завданням урядової комісії є спільно з головою ОДА Олегом Синюткою вирішити проблему вивезення сміття.

Разом з тим прем’єр заявив, що неодноразово намагався допомогти Львову у вирішенні "сміттєвої кризи", але дійшов висновку, що  "Львівська міська рада, міський голова або не може, або не здатен" займатися цією проблемою. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-