Умови НАТО майже збігаються з нашими цілями в євроінтеграції - Климпуш-Цинцадзе

Умови НАТО майже збігаються з нашими цілями в євроінтеграції - Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Критерії членства в НАТО на 70-80% збігаються із завданнями, які стоять перед Україною в процесі європейської інтеграції.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з регіональними ЗМІ, інформує Урядовий портал.

«НАТО - це не просто політичний чи військовий блок. Ми мусимо розуміти, що критерії членства в НАТО на 70-80% збігаються з тими завданнями, які наша країна має в процесі європейської інтеграції. Ці два напрями не суперечать один одному», - зазначила віце-прем'єр.

Відповідаючи на питання про перспективи членства України в НАТО, вона підкреслила, що Україні належить виконати величезний обсяг «домашньої роботи», аби відповідати критеріям членства в НАТО і запровадити стандарти НАТО в Україні - як суто технічні, так і цивілізаційні.

«Але разом з тим Україна виконує роль східного флангу НАТО. І рано чи пізно рішення про членство буде ухвалене безпосередньо членами НАТО  через те, що Україна буде відповідати критеріям. Тоді не буде іншого варіанту, ніж її прийняти», - переконана Климпуш-Цинцадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-