Холодницький розказав про

Холодницький розказав про "бурштинову" схему нардепа Розенблата

Укрінформ
Народний депутат від БПП Борислав Розенблат намагався організувати незаконну схему з видобутку та експорту бурштину. 

Про це на брифінгу у вівторок заявив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Розенблат, на думку слідства, вирішив, скажімо так, взяти участь у видобутку та експорту бурштину, у зв’язку з чим сам звернувся до представника-фірми нерезидента з проханням, більш схожим на вимогу, в організації спільного бізнес-проекту, в якому взяв на себе зобов’язання вирішувати питання з низкою державних служб та органів. При цьому бурштин, згідно із задумом, мав вивозитися з України за заниженими цінами, а частина дійсного прибутку мали б приходити на рахунки компанії, яка розташована у США і, за наполяганням Розенблата, співвласником якої стала його рідна сестра", - сказав він.

Холодницький повідомив, що, власне, при реалізації цієї схеми і відбулося вчорашнє затримання охоронця та водія нардепа Розенблата. Свідком затримання був і сам народний обранець, який у цей час перебував у ресторані.

Згідно з інформацією керівника САП, загальна сума хабара по цьому епізоду становила 285 тис. доларів - "з яких 85 тис. було передано охоронцем, який також рахувався помічником-консультантом народного депутата, а при передачі, власне, 200 тис. доларів і відбулося вчорашнє затримання".

Як повідомлялось, в рамках розслідування у кримінальному провадженні, пов’язаного з незаконним видобутком бурштину, також було встановлено, що двоє народних депутатів - Борислав Розенблат та Максим Поляков - з метою отримання неправомірної вигоди "протягували" необхідні законодавчі зміни на користь однієї з компаній у сфері видобутку бурштину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-