Соболєв - Березюку: Всі зрадіють, якщо фракція помре з голоду на Банковій

Соболєв - Березюку: Всі зрадіють, якщо фракція помре з голоду на Банковій

Укрінформ
Нардеп від "Самопомочі" Єгор Соболєв з розумінням ставиться до причин, які спонукали голову фракції Олега Березюка оголосити голодування, проте вважає, що це не розв'яже "сміттєвої" проблеми.

Про це він заявив журналістам у кулуарах парламенту у відповідь на запитання, чи поділяє фракція "Об'єднання "Самопоміч" позицію Березюка, повідомляє Укрінформ.

"Я думаю, це вчинок людини, мешканця міста Львова і політика, який розуміє, що потрібні екстраординарні кроки, аби вирішити ситуацію. Але якщо ми всі почнемо голодувати разом з Олегом, на мій погляд, це проблеми не вирішить", - сказав Соболєв.

Він додав, що ненасильницьким способом "цю банду" не проб'єш, і на його думку, "всі зрадіють, якщо вся фракція помре з голоду просто під Адміністрацією Президента".

Соболєв зазначив, що мешканцям Львова зараз потрібно організовуватися і крок за кроком контролювати, щоб кожний посадовець ставив підпис під потрібним рішенням, "щоб і нове сміттєзвалище було побудоване за всіма стандартами і почалося будівництво потужностей з утилізації сміття".

Як повідомляв Укрінформ, Березюк 19 червня оголосив голодування з вимогою до керівництва держави вирішити проблему вивезення сміття зі Львова.

Разом з тим Прем’єр-міністр Володимир Гройсман 19 червня заявив, що готовий на засіданні уряду ініціювати виділення з резервного фонду 50 млн грн на облаштування полігону для сміття у Львівській області. Крім того, він закликав місцеве самоврядування відгукнутися на прохання мера Львова, якщо воно надійде, і тимчасово прийняти львівське сміття на своїх муніципальних полігонах.

Водночас напередодні стало відомо, що депутати від "Самопомочі" у міській раді Миколаєва - районного центру Львівщини - проголосували проти прийому твердих побутових відходів зі Львова. Загалом для ухвалення рішення забракло одного голосу.

Тим часом сьогодні заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд, яка була обрана до парламенту від “Об'єднання "Самопоміч", оголосила голодування на знак підтримки Березюка і заявила, що перебуватиме поруч з ним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-