Гройсман сподівається на ухвалення Радою урядового проекту пенсійної реформи

Гройсман сподівається на ухвалення Радою урядового проекту пенсійної реформи

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман сподівається на ухвалення у Верховній Раді урядового проекту пенсійної реформи більшістю голосів.

Про це глава уряду сказав сьогодні під час засідання Національної ради реформ, повідомляється на Урядовому порталі.

«Сподіваюсь, наш законопроект об’єднає весь зал, і набере конституційну більшість голосів, оскільки він в інтересах громадян», - підкреслив глава уряду.

Також Гройсман висловив вдячність членам Національної ради реформ при Президенті України за розгляд урядового проекту пенсійної реформи.

Зазначається, що учасники засідання розглянули пропозиції уряду, які передбачають осучаснення пенсій вже з 1 жовтня і запровадження автоматичного осучаснення в подальші роки, збереження пенсійного віку і встановлення справедливих виплат в залежності від трудового стажу, збереження списку професій з правом пільгового виходу на пенсію та ліквідації дефіциту бюджету Пенсійного фонду в середньостроковій перспективі.

«Нарешті ми підійшли до вирішення важливого питання, яке стало джерелом проблем для людей, які пропрацювали все життя й вийшли на пенсію. Вони вибороли право жити в більш якісних умовах, ніж є сьогодні, - сказав глава уряду. - Ми працювали над цим не один місяць, і знайшли формулу, яка дозволить дати відповідь на ряд питань для понад 9 млн пенсіонерів».

Глава уряду навів дані, що понад 80% українських пенсіонерів незалежно від стажу живуть на мінімальну пенсію, яка нині не покриває й половини так званого «споживчого кошику». «Треба було забрати цю «зрійняйлівку» і вивести українських пенсіонерів з-за межі бідності. Це відновлення справедливості, - сказав глава уряду. – Другий аспект – осучаснення пенсій, виходячи з показника середньої заробітної плати станом на 2017 рік».

Не менш важкий виклик, за словами Гройсмана, - забезпечення бездефіцитності бюджету Пенсійного фонду без підняття пенсійного віку. «Ми знайшли формулу, яка дозволить нам в середньостроковій перспективі забезпечити стійку фінансову систему Пенсійного фонду і яка  враховує в тому числі й детенізацію зарплат працюючих громадян», - зазначив глава уряду. Він підкреслив, що в разі ухвалення урядових пропозицій за 10 років можна звести дефіцит Пенсійного фонду до нуля.

Окрема увага – скасуванню оподаткування пенсій, наголосив Гройсман. «Пенсія – це те, що людина заробила. І ми не маємо права на це претендувати, ми це розуміємо. Коли ця міра вводилася, це був вимушений крок, а сьогодні ми можемо сміливо сказати про те, що система може й буде змінена», - сказав глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Гройсман, що внесе до Верховної Ради законопроект щодо пенсійної реформи після представлення його на Національній раді реформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-