Парубій у США: Україні потрібна особлива консолідована підтримка

Парубій у США: Україні потрібна особлива консолідована підтримка

Укрінформ
Україна обрала твердий курс на приєднання до Північноатлантичного альянсу й готова захищати свободу цивілізованого світу, однак для цього вона потребує "особливої консолідованої" підтримки, в тому числі з боку США.

З таким зверненням виступив у четвер на V Саміті робочої групи Україна-США у Вашингтоні Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми усвідомлюємо, що НАТО – це не тільки військовий союз, НАТО для нас, передусім, цивілізаційний вибір. Це прозора економіка, це дотримання прав і свобод громадян, але також боєздатна українська армія. На цьому шляху, на шляху приєднання до НАТО нам потрібна особлива консолідована підтримка", - наголосив спікер українського парламенту.

Він нагадав, що деякі європейські політики стверджують, що членство України в НАТО – не на часі, і що це більше роздратує Росію.

"Я глибоко переконаний, що це власне і є та тема, про яку ми повинні голосно говорити й рухатися далі", - заявив Парубій.

Голова Верховної Ради у цьому зв'язку підкреслив, що під час зустрічей у Вашингтоні він запропонував "проміжний" формат безпеки перед вступом України до Альянсу.

"Це можливість підписання двосторонньої угоди у сфері безпеки між Україною і США, як це звучить офіційно "про союзника Сполучених Штатів поза НАТО", - зауважив спікер.

Він висловив сподівання на досягнення позитивного рішення, що буде також важливим у процесі реформування української армії. "Україна сьогодні готова боротися за свою свободу і за свободу Європи. Ми знаємо її ціну, як важко це дається, ми це пройшли і на Майдані, і в АТО. Завдяки підтримці всього вільного світу й підтримці США ми обов'язково переможемо", - заявив Парубій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-