В Україну повернули понад $500 тисяч, виведених за часів Януковича - Луценко

В Україну повернули понад $500 тисяч, виведених за часів Януковича - Луценко

Укрінформ
В Україну повернули понад 500 тис. дол., які були розтрачені колишнім керівництвом Мін'юсту часів екс-президента Віктора Януковича. 

Ці гроші були виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм, повідомив у Facebook генпрокурор Юрій Луценко.

"Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральної прокуратури України у тісній співпраці з Департаментом юстиції США забезпечено повернення в Україну понад 500 тисяч доларів США. Це - кошти, які були розтрачені колишнім керівництвом Мін'юсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивної угоди про надання послуг з однією з американських фірм", - йдеться у повідомленні.

За словами Луценка, Генеральна прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 366, частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

"Хочу вкотре наголосити, що гроші, виведені з українського бюджету, так само як і корумповані посадовці, які переховуються за кордоном, неодмінно будуть повернуті до України. Різниця лише в тому, що у грошей більш радісна перспектива - повернутися до бюджету, тоді як корупціонери неодмінно постануть перед судом", - наголосив Луценко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-