Президентська команда стикається з кібератаками щодня - Шимків

Президентська команда стикається з кібератаками щодня - Шимків

Укрінформ
В Україні є фахівці, щоб протистояти кібератакам з боку Росії. 

Однак потрібно створити взаємодію з кібергрупами інших країн для ефективнішої боротьби з російським атаками як на українську, так і глобальну інфраструктуру. Про це заявив заступник глави Адміністрації Президента України, колишній гендиректор ІТ-компанії "Майкрософт Україна” Дмитро Шимків під час відкриття у Києві Першого міжнародного саміту з кібербезпеки 2017 "Global Cybersecurity Summit 2017" (GCS 2017), повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми маємо силу мізків, яка може протистояти та захищати свободу світу, беручи до уваги російську агресію та атаки російських спецслужб, зокрема, кіберслужб, на глобальну інфраструктуру, не лише українську інфраструктуру”, - сказав він.

За словами Шимківа, слід створити таку собі  глобальну “SWAT team”  для швидкої кооперації між кіберкомандами різних країн з метою протистояння кібератакам у глобальному вимірі. 

У цьому плані заступник глави АПУ привітав представлення у Конгресі США законопроекту щодо співпраці США з Україною з питань кібербезпеки.

Шимків також підкреслив, що Україні слід розробити власне законодавство для ефективнішого протистояння кіберзагрозам, уважно підійшовши при цьому до питання межі між безпекою та свободою слова.

За словами заступника глави АПУ, президентська команда щодня стикається з кібератаками: “Ми щодня спостерігаємо загрози глобальній безпеці. Кожного дня моя команда у президентській  команді стикається з атаками. Нові віруси, які ідентифікуються - ми спостерігаємо їх поведінку через різні механізми спеціальних порталів. Ми також ідентифікуємо різні види гібридних атак, організованих хакерських атак, прихованих та відкритих”.

На його переконання, у сьогоднішньому світі жодна технологія не може бути захищена, а протистояти кіберзагрозам можуть “лише мізки”. 

“І тому, на мою думку, одним з основних елементів саміту з кібербезпеки має стати те, як ми можемо виростити більше мізків, здатних боротися зі “шкідливим” мізками, не зі шкідливими програмами - а зі “шкідливими” мізками. Це люди проти людей”, - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-