Україна перейматиме німецький досвід децентралізації

Україна перейматиме німецький досвід децентралізації

Укрінформ
В українському уряді вважають корисним досвід Німеччини в сфері розвитку місцевого самоврядування і готові сприяти посиленню співпраці між муніципалітетами обох країн.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі із Бургомістром Берліну Міхаелем Мюллером, повідомляє Урядовий портал.

Прем'єр, зокрема, нагадав, що в Україні вже третій рік поспіль йде процес децентралізації й у цьому контексті, на думку Гройсмана, посилення контактів та зв’язків українських регіонів з регіонами інших країн буде у великій нагоді.

"Поглиблення співпраці на рівні міст, муніципалітетів має надзвичайно важливе значення для України. Ми зараз проходимо серйозний процес становлення місцевого самоврядування, і кооперація на рівні регіонів принесе нові можливості. Ми як уряд завжди будемо сприяти такій співпраці", - зауважив Глава уряду.

Він також привітав підписання спільної заяви про партнерство між столицями України та Німеччини і згадав свою недавню зустріч з Прем’єр-міністром Баварії Горстом Зеєгофером, під час якої сторони обговорили перспективні напрямки співробітництва.

"Розвиток такої співпраці має дуже важливе значення. Ми можемо дуже багато зробити на державному рівні, але коли рівень муніципалітетів починає взаємодіяти, коли є багато напрямків взаємодії, буде багато успіхів, зокрема в економіці", - підкреслив Гройсман.

Прем'єр-міністр також зазначив, що Україна та Німеччина мають "добру історію політичної підтримки та ділових зв’язків" і подякував Німеччині й особисто Канцлеру ФРН Ангелі Меркель "за лідерську позицію" щодо України та постійне сприяння розвитку бізнесу.

В урядовій прес-службі додали, що обидві країни провели вже декілька спільних ділових форумів, в Києві працює українсько-німецька торгова палата і на часі розвиток взаємин у сфері науки і культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-