Гройсман розказав Джуліані про актуальні реформи

Гройсман розказав Джуліані про актуальні реформи

Укрінформ
Україна вдячна уряду та народу Сполучених Штатів Америки за послідовну підтримку Києва у боротьбі за суверенітет та здійснення внутрішніх перетворень. 

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на зустрічі з Радником Президента США з питань кібербезпеки, екс-мером Нью-Йорку Рудольфом Джуліані у вівторок, повідомляє Урядовий портал.

"Ми сьогодні переживаємо непрості часи становлення нашої держави, і роль Сполучених Штатів Америки в сучасній історії нашої країни є історичною. Ми зацікавлені у тому, щоби поглиблювати наше політичне і економічне співробітництво. У нас є величезні можливості і сподіваємося, що ці стосунки матимуть гарний результат", - зазначив Гройсман.

Він розповів про ситуацію в Україні у контексті протистояння російській військовій, економічній та інформаційній агресіям, а також поінформував про останні дії уряду, спрямовані на стабілізацію економічного стану держави. Зокрема, Прем’єр-міністр наголосив на відмові від постачання російського газу, стимулюванні економічного зростання, старті низки важливих реформ в протидії корупції, судовій системі та подальшій децентралізації. На порядку денному, акцентував увагу Глава уряду, проведення реформ в охороні здоров'я, пенсійній системі, приватизації.

"Це те, що буде змінювати країну і зробить її більш стійкою у середньостроковій перспективі. Наша мета - посилити економічне зростання, зробити справедливою пенсійну систему, змінити систему охорони здоров'я, здійснити реформу освіти, провести капітальний ремонт країни, відбити російські війська, забезпечити сильну судову систему та затвердити усі сучасні антикорупційні системи", - сказав Глава уряду.

У ході розмови Прем'єр-міністр також розповів Рудольфу Джуліані про постійні обстріли на Донбасі і наголосив на необхідності збереження режиму санкцій проти Російської Федерації.  

"Якщо санкції були введені проти країни-агресора як покарання, то відміна санкцій має бути винагородою за відмову від планів агресії. Ми сьогодні захищаємо демократичні цінності", - підкреслив Гройсман.

У свою чергу Рудольф Джуліані висловив значну підтримку Україні з боку вищого керівництва США у боротьбі "за свободу і незалежність".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-