Корчак відповіла на звинувачення підлеглого: в робочий час

Корчак відповіла на звинувачення підлеглого: в робочий час "сидить" у соцмережах

Укрінформ
Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак відповіла на звинувачення члена НАЗК Руслана Рябошапки, який дорікає їй перевищенням службових повноважень.

Про це вона написала у Facebook.

«Не можу не пояснити шановному члену НАЗК Руслану Рябошапці, який, на жаль, не є професором права, робить дописи на сторінках соцмереж у робочий час і спілкування з яким наразі носить виключно публічний характер, ситуацію щодо «одноосібного затвердження Інструкції про порядок ведення діловодства». Законом України «Про запобігання корупції» встановлено перелік внутрішніх нормативних документів Нацагентства, які повинні прийматись власне органом та відповідно затверджуватись його рішеннями (стаття 8). До таких документів Інструкція з діловодства не належить», - написала Корчак.

Голова НАЗК нагадала, що вперше ця інструкція виносилася на засідання НАЗК 19 серпня 2016 року, разом з внесенням змін до Регламенту Нацагентства. В результаті, за її словами, було прийнято рішення про повернення цієї інструкції на доопрацювання. 

«Цей нормативний документ виносився на засідання ще тричі: у вересні та двічі у грудні 2016 р. Враховуючи, що Інструкція з діловодства мала бути затверджена ще у листопаді 2016 року, а її «доопрацювання» та прийняття штучно затягувалося, затвердження пройшло відповідним наказом. І це ніяким чином не порушує норм чинного законодавства», - зазначила Корчак.

Як повідомлялося, раніше член НАЗК Рябошапка заявляв, що голова агентства Корчак порушила закон "Про запобігання корупції", а також перевищила службові повноваження. Зокрема, він стверджував, що Корчак із порушенням Закону України "Про запобігання корупції", Регламенту НАЗК одноосібно затвердила Інструкцію про порядок ведення діловодства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-