Узурпація влади Януковичем: як судді КСУ виходять сухими з води

Узурпація влади Януковичем: як судді КСУ виходять сухими з води

Укрінформ
Слідство наразі не має достатньо доказів для оголошення підозр суддям Конституційного Суду, які ухвалювали рішення про скасування Конституції 2004 року.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час звіту у Верховній Раді, відповідаючи на запитання депутата Єгора Соболєва, чому досі не повідомлено жодної підозри суддям КСУ.

"Така справа (стосовно суддів КСУ. - Ред.) дійсно є, але також існує чинна норма законодавства про те, що будь-який суддя не відповідає за своє рішення в кримінальному порядку. Крім того, свідчення, які на перших етапах були надані декількома суддями КСУ, були ними відкликані", - пояснив він. 

Водночас генпрокурор розповів, що наразі слідчі зосередилися на оцінці законності дій колишнього міністра юстиції, який своїм "волюнтаристським рішенням ввів через друк (у виданні Мін`юсту "Офіційний вісник України". - Ред.) рішення про перехід до старої редакції Конституції, яка на той момент не діяла в Україні".

"Якщо слідство встановить усі необхідні докази та пройдуть всі експертизи, то ця справа також буде направлена до суду, причому в найближчі місяці", - пообіцяв Луценко.

Як відомо, у 2010 році посаду міністра юстиції обіймав Олександр Лавринович.

На початку березня 2014 року ГПУ розпочала кримінальне провадження за фактом узурпації влади екс-президентом Віктором Януковичем. У справі проходять шестеро суддів КС, які ухвалювали рішення про скасування Конституції 2004 року.

В інтерв`ю Укрінформу керівник департаменту спецрозслідувань Сергій Горбатюк повідомив, що шестеро суддів КСУ наразі проходять у кримінальній справі про узурпацію влади Януковичем як свідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-