Суди вже розглядають справи 32 екс-посадовців часів Януковича - генпрокурор

Суди вже розглядають справи 32 екс-посадовців часів Януковича - генпрокурор

Укрінформ
Українські суди наразі розглядають справи щодо 32 колишніх посадовців часів президентства Віктора Януковича.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко під час звіту у Верховній Раді про рік роботи на посаді керівника ГПУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Перед тими, хто розпускає плітки про те, що ці сьогоднішні та інші затримання нічим не закінчаться, повідомляю: вже відповідають у судовому процесі 32 екс-посадовців часів Януковича та керівники фіктивних підприємств, що їх обслуговують. Зокрема, на лаві підсудних зараз перебувають заступник голови Нацбанку тих часів, директор підрозділу Нацбанку, двоє керівників податкової інспекції в Печерському районі тощо», - сказав Луценко.

Він поінформував, що вже засуджено 16 осіб, серед яких -  колишній перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Олександр Сухомлин, заступник голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександр Кацуба, екс-начальник податкової міліції Андрій Головач та ін.

«Окрім того, свідчення цих та інших засуджених при підписанні угод вивели ГПУ на керівництво енергетичного сектору тих часів. Ми не зупинимося в наполегливій роботі проти колишньої правлячої мафії, скільки б мені не казали, що це нікому не цікаво. Ніхто не сховається - ні в Ростові, ні в Москві, ні на екзотичних островах», - наголосив генпрокурор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-