Луценко вважає суд над Януковичем найбільшим своїм досягненням

Луценко вважає суд над Януковичем найбільшим своїм досягненням

Оновлено
Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко вважає найбільшим своїм досягненням за рік роботи початок суду над екс-президентом Віктором Януковичем.

Про це він заявив під час звіту у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найбільшим своїм досягненням за рік роботи у на посаді генпрокурора я вважаю завершення слідства і початок судового процесу над Януковичем, який обвинувачується у державній зраді українського народу. І це лише перший крок. Саме колишній президент став символом зла для Майдану та мільйонів українців. Я як генпрокурор доведу це в суді. Зло буде покаране", - наголосив Луценко.

Він також подякував депутатам, які підтримали зміни до закону про заочне засудження і "цим зірвали плани розвалити справу Януковича та інших його пособників".

За словами генпрокурора, завдяки цьому закону, попри рішення Інтерполу про зняття з розшуку Януковича та його оточення, вдасться притягнути до відповідальності усіх, хто грабував українців і ховається за межами країни.

Як відомо, Інтерпол на сьогодні не шукає нікого із високопосадових осіб часів президентства Віктора Януковича, включно із самим екс-президентом. Зокрема, з травня Інтерпол повідомив про припинення пошуку самого Януковича та його сина Олександра. Раніше у базі Інтерполу було 27 колишніх українських посадовців, зокрема екс-прем'єр Микола Азаров, колишній секретар РНБО і екс-глава президентської адміністрації Андрій Клюєв, екс-міністри Едуард Ставицький, Раїса Богатирьова, Сергій Арбузов, Юрій Колобов, Олександр Клименко, колишній керівник державної компанії "Укрспирт" Михайло Лабутін, екс-депутат від Партії регіонів Олександр Шепелєв, бізнесмени і депутати Сергій Курченко, Сергій Клюєв, Юрій Іванющенко. Головне звинувачення на їхню адресу - розкрадання державних коштів і майна, проте щодо декого з колишніх посадовців порушено кримінальні справи за злочини проти активістів Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-