Реінтеграція Донбасу розтягнеться на декілька років - Донецька ОДА

Реінтеграція Донбасу розтягнеться на декілька років - Донецька ОДА

Укрінформ
Громадяни та влада мають бути готовими до того, що реінтеграцію Донбасу провести швидко не вдасться, вона розтягнеться на декілька років.

Таку думку висловив заступник голови Донецької обласної державної адміністрації - керівника обласної військово-цивільної адміністрації Ігор Стокоз у Києві на міжнародній конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», організованої Міністерством інформаційної політики України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Треба розуміти, що реінтеграція - це на роки. І зараз ми розпочинаємо цю роботу і здійснюємо перші кроки до того, щоб все ж таки знайти шляхи, як ми будемо протидіяти і російській інформаційній війні, і як ми будемо формувати нове громадянське суспільство на Донеччині, яке стане потім опорою у розбудові держави, і як ми виробимо той інструментарій, за допомогою якого ми будемо повертати Донбас у велику Україну», - сказав Стокоз.

За його словами, у першу чергу необхідно забезпечити на Донбасі безпеку і вже потім узятися за культурну та світоглядну деокупацію.

Представник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації також заявив, що нині на Донбасі колосальна депопуляція, адже значна активна та продуктивна частина соціуму виїхала звідти.

«Наприклад, Донецький університет - один з найбільший вишів, знаходиться у Вінниці. Немає ніякої гарантії того, що він колись повернеться назад», - додав Стокоз.

Крім того, наголосив він, є дуже велика потреба в українському контенті на Донбасі. Наприклад, у Краматорську немає жодної україномовної друкарні. Зараз влада на місці намагається зробити мережу українських бібліотек на Донеччині.

«У нас є велика проблема «сірої зони». Якщо взяти до уваги тих, хто взагалі живе в інформаційному вакуумі,а це близько 100 тис. осіб., близько 10 тисяч дітей та 31 навчальний заклад - це ті, хто знаходиться на лінії розмежування і хто іноді не має інформації ні з однієї, ні з іншої сторони», - додав представник Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-