Литва готова направити до України ще більше військових інструкторів

Литва готова направити до України ще більше військових інструкторів

Укрінформ
Міністр оборони Степан Полторак заявив, що з початку російської агресії Литва прийшла на допомогу Україні і зараз взаємовідносини лише покращуються. 

Про це він сказав під час спілкування з представниками медіа після офіційних переговорів із міністром охорони краю Литовської Республіки Раймундасом Кароблісом , повідомляє прес-служба Міноборони. 

«Висловлюю глибоку вдячність народові Литви за всебічну підтримку України у складні часи. Литва з перших днів російської агресії прийшла на допомогу Україні, з часом наші відносини лише покращуються та виходять на вищий рівень співпраці», - сказав Полторак. 

Також глава вітчизняного оборонного відомства наголосив, що зустріч безумовно надасть подальший поштовх для співпраці та зазначив, що "нам дуже важливо вивчати досвід реформ Збройних сил Литви щодо переходів на стандарти Альянсу. В свою чергу Україна готова ділитися досвідом, здобутим у ході ведення бойових дій".

Під час зустрічі міністра оборони України Степана Полторака та міністра охорони краю Литовської Республіки Раймундаса Каробліса сторони обговорили розвиток спроможностей кіберзахисту та стратегічних комунікацій, погодили спільні дії у рамках комісії Україна-НАТО на рівні міністрів. Міністр охорони краю Литовської Республіки  висловив вдячність за візит та наголосив, що Литва й надалі підтримуватиме нашу країну на шляху до євроінтеграції та демократичних перетворень.

«Необхідно продовжувати співробітництво, збільшити чисельність військових інструкторів Литви, які навчають українських військовослужбовців та удосконалити цю роботу. А також розширити міжнародне співробітництво та обмін досвідом щодо напрямку суспільного демократичного контролю Збройних сил, співпраці на рівні сил спеціальний операцій, кібернетичної безпеки та освітніх программ», - сказав Каробліс.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-