Які варіанти відеодопиту пропонували Януковичу: прокурор розкрив деталі

Які варіанти відеодопиту пропонували Януковичу: прокурор розкрив деталі

Укрінформ
Заяви екс-президента Віктора Януковича щодо його бажання брати участь у судовому засіданні за обвинуваченням у державній зраді є пустими.

Про це у четвер заявив прокурор Генпрокуратури Роман Кравченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вся Україна і український народ побачили, як "щиро" хоче Янукович брати участь у цьому судовому засіданні, не вийшовши на відеозв'язок із Оболонським райсудом", -  сказав Кравченко.

Він повідомив, що у Януковича було три можливості взяти участь у судовому засіданні - через скайп - логін і пароль якого були надані виключно Януковичу; шляхом передачі свого ноутбука від суду із спеціальною суддівською програмою для такого відеозв'язку  Януковичу або встановлення такої програми на ноутбук Януковича чи адвокатів.

"Таким простим правом Янукович не скористався, як ми всі бачили. Тож його заяви про бажання брати участь у засіданні не грунтуються на дійсності, вони пусті", - додав прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Оболонський районний суд м. Києва продовжив підготовче засідання за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича у державній зраді.

Напередодні Ростовський обласний суд відмовився організовувати у четвер, 18 травня, відеозв'язок для участі Януковича в засіданні Оболонського райсуду Києва.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Сьогодні ж Оболонський районний суд м. Києва переніс засідання у справі про держзраду  Януковича на 10:00  29 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-