Українці отримають безвіз у червні - Мінгареллі

Українці отримають безвіз у червні - Мінгареллі

Укрінформ
Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі очікує набуття чинності безвізового режиму для громадян України у середині червня. 

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українці повною мірою заслужили це, тому що ви виконали 144 умови, щоб отримати безвізовий режим. Тепер, безвізовий режим набуде чинності у середині червня", - сказав Мінгареллі.

Посол нагадав, що усі українські громадяни, які мають біометричний паспорт, зможуть подорожувати до близько 30 країн без будь-яких візових вимог на період до 90 днів. 

"Ми сподіваємося, що це очевидно посилить міжлюдські контакти, що це дозволить більшій кількості українських громадян відвідувати західноєвропейські країни", - сказав Мінгареллі.

Посол відзначив, що одна із цілей Євросоюзу полягає у тому, щоб допомогти Україні стати ближчою до ЄС, і для цього "ми повинні посилити міжлюдські контакти усіма можливими способами". 

Як відомо, сьогодні в Європейському парламенті відбудеться урочиста церемонія підписання угоди, якою для громадян України буде запроваджений безвізовий режим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-