Спецслужби РФ запустили провокацію з

Спецслужби РФ запустили провокацію з "бурштиновою республікою"

Оновлено
Укрінформ
Російські спецслужби з використанням українських патріотів  та спекуляцією на темі боротьби з незаконним видобутком бурштину намагаються просувати ідею створення так званої "Рівненської народної республіки". 

“Слід зазначити, що спецслужбами РФ проводиться щільний моніторинг наших загальнодержавних та регіональних проблем, які потім використовуються у якості основи для проведення акцій, спрямованих на дестабілізацію обстановки. Наступною темою, на якій вирішили зіграти наші візаві, стала так звана “бурштинова тематика”, - сказав Грицак.

Голова СБУ повідомив, що ініціатором акції, націленої на блокування Рівненської ОДА, став лідер радикальної організації “Наждак” Микола Дульський, який переховується у Росії та співпрацює зі спецслужбами РФ.  “10 травня за вказівкою Дульського зловмисники здійснили спробу зібрати масовку для блокування Рівненської обласної державної адміністрації під гаслами боротьби з бурштиновою мафією. Для цього вони задіяли цілу купу студентів та рівненських ПТУ”, - повідомив Грицак.

До фінансування “протестної акції” долучився базований у Москві так званий “комітет порятунку України” на чолі з екс-прем'єром Азаровим. “Нами задокументований факт, ви знаєте про цей “комітет порятунку України”, який очолює екс-прем’єр-міністр України Микола Азаров. Зокрема, через кур’єра Дульським було передано для організаторів цієї акції 4 тис. дол. США. Крім того, за участь у цій акції студенти отримали по 200 грн на особу”, - повідомив голова СБУ.

“Протестну” акцію було заблоковано до початку проведення. Співробітниками Служби безпеки було затримано одного місцевого мешканця та двох приїжджих організаторів з Києва. “Вони підтвердили, що зловмисниками є особи, які на сьогодні переховуються саме на території РФ. Тобто, організатори з Москви, а саме — Микола Дульський та “комітет порятунку України”, - повідомив Грицак.

Також спецслужбою було вилучено плакати провокаційного змісту та відеозаписи інструктажу учасників акції, зокрема, щодо поведінки у разі появи співробітників правоохоронних органів.

“У Рівному були використані плакати “Рівненська народна республіка”, “Боротьба з бурштиновою мафією”  тощо. І на плакаті був зображений двоглавий орел”, - заявив голова СБУ.

Під час санкціонованих обшуків на квартирах організаторів цих фейкових акцій співробітниками спецслужби було вилучено засоби зв’язку,  переписку, а сьогодні вночі під час проведення слідчих дій в одного з організаторів вилучено боєприпаси.  

“Відкрито кримінальне провадження за частиною 2-ю статті 110-ї. Це — посягання на територіальну цілісність та недоторканність України”, - заявив Грицак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-