Президент: Нехай Янукович пояснить, що означає запрошування військ РФ

Президент: Нехай Янукович пояснить, що означає запрошування військ РФ

Укрінформ
Необхідно забезпечити абсолютно прозорий судовий процес над президентом-втікачем Віктором Януковичем. 

Про це Президент України Петро Порошенко сказав на прес-конференції з нагоди відзначення Дня Європи, а також надання Україні безвізового режиму з ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я впевнений, що ми маємо забезпечити абсолютно прозорий процес. Суспільство має знати, захист має доводити свої аргументи, але нехай пояснить світу і українському народу, що означає запрошування російських військ на суверенну незалежну територію України. Немає за це прощення, і це має бути не просто політична оцінка, яку вже зробила Верховна Рада - є відповідний закон, а й юридичний висновок, зроблений під керівництвом генерального прокурора", – сказав  Порошенко.

Він додав, що ніхто збирається прискорювати розгляд справи Януковича. "Але чекати три, п'ять, сім, десять років, ні я як український президент, ні український народ, ні українське суспільство, не збираються», - сказав глава держави. 

Як повідомляв Укрінформ, Головна військова прокуратура Генеральної прокуратури України підготувала уточнену підозру колишньому президенту Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Зокрема, під час досудового розслідування було встановлено, що Янукович звертався з листом про введення російських військ на територію України до президента РФ, а також до Ради Федерації РФ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-