Тіллерсон детально володіє ситуацією в Україні – Клімкін

Тіллерсон детально володіє ситуацією в Україні – Клімкін

Укрінформ
Державний секретар США Рекс Тіллерсон знає про агресію РФ проти України в подробицях, оскільки з ним обговорювалися і продовжують обговорюватися різні варіанти розв'язання ситуації.

Про це розповів у перший день візиту до Вашингтона міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я дуже детально обговорював це з Тіллерсоном, спочатку тут у Вашингтоні, а потім у нас була змістовна зустріч в Брюсселі під час Комісії Україна-НАТО. Він зараз розуміє не просто загалом логіку нашої спільної позиції, а усвідомлює всі деталі", - зазначив глава українського МЗС. 

У цьому зв'язку Клімкін висловив сподівання, що держсекретар США "тиснутиме на російську сторону" з метою імплементації Мінських домовленостей.

Відповідаючи на запитання, чи є шанс, що Вашингтон долучиться до Нормандського Формату, український міністр зазначив, що в цьому зв'язку важлива не стільки "геометрія процесу", скільки його ефективність. 

"Чи буде це паралельний процес – Нормандський формат і тиск США на Росію, чи ми зможемо на окремих етапах створити спільні елементи. Про це будемо розмовляти", - сказав міністр. 

Він поінформував, що в останній раз він дуже детально обговорив це з держсекретарем США. За його словами, на нинішньому етапі ідея полягає в тому, щоб досягти реальних результатів по дуже важливих найперших пунктах Мінських домовленостей – встановлення безпеки і звільнення заручників. 

"Якщо це вдасться краще зробити, координуючи зусилля, будемо робити так", - сказав Клімкін. Водночас, він не виключив прийняття "політичного рішення" про залучення до врегулювання на сході України Сполучених Штатів, або країн Женевського формату чи "поєднання Будапештського і Нормандського форматів".

"Усі ці питання обговорюємо, але головне, звичайно, результат", - підсумував український міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-