Запад-2017: українського аташе можуть запросити на російсько-білоруські навчання

Запад-2017: українського аташе можуть запросити на російсько-білоруські навчання

Укрінформ
Українського військового аташе можуть запросити на російсько-білоруські навчання "Запад-2017", які планують провести на території РБ у вересні цього року.

Про це розповів в інтерв’ю Радіо Свобода новий посол України в Білорусі Ігор Кизим.

"Тут білоруська сторона і особисто президент говорили про повну відкритість навчань, навіть публічно запросили представників НАТО. Наскільки я знаю, запрошення Україні офіційно не відправлено, але є запевняння білоруської сторони нашим військовим, що вони зможуть бути спостерігачами тут і що буде запрошений наш військовий аташе з посольства. Таким чином демонструється повна відкритість в цьому плані. Дай Боже, щоб вона була реалізована і це було офіційно оголошено", - сказав дипломат.

Він зазначив, що багато працював з військовими і розуміє, що повинна бути оголошена стратегія навчань, мета: "У Білорусі ж буде тільки частина цих навчань. Але, як говорилося, будуть задіяні війська до самого Кольського півострова. До речі, коли я тут, в Білорусі свого часу проходив строкову службу в армії, то готував навчання "Запад-81". Зараз їх відновили і вже готують "Запад-2017".

Раніше секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов заявляв, що Росія може використати спільні з Білоруссю навчання "Запад-2017" для підготовки до наступальної операції. При цьому не виключено, що після активної фази навчань російський контингент може залишитися на території Білорусі.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні Москва і Мінськ мають намір провести маневри, в яких, на думку деяких членів НАТО, можуть брати участь до 100 000 солдатів і які стануть найбільшими з 2013 року навчаннями такого роду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-