Міграційна служба підтвердила, що Артеменко - більше не громадянин України

Міграційна служба підтвердила, що Артеменко - більше не громадянин України

Укрінформ
Відповідно до указу Президента України народний депутат Андрій Артеменко втратив громадянство України.

Про це повідомила Державна міграційна служба.

"Матеріали стосовно народного депутата України Андрія Артеменка, надані Генеральною прокуратурою України через Міністерство внутрішніх справ України, опрацьовані Державною міграційною службою України та направлені на розгляд Комісії з питань громадянства при Президентові України, у встановленому порядку розглянуті на засіданні Комісії 25.04.2017", - йдеться в повідомленні.

Як роз'яснили в ДМС, припинення громадянства України у випадках, передбачених законом, є конституційною нормою. Підстави для втрати громадянства України перелічені у ст.19 закону України "Про громадянство України". До таких підстав, зокрема, відноситься, добровільне набуття громадянином України громадянства іншої держави, якщо на момент такого набуття він досяг повноліття.

Щодо ситуації з Артеменком міграційна служба вказує на підстави втрати громадянства України особами, які не виконали зобов'язання припинити іноземне громадянство, а також такими, що добровільно набули громадянство іноземних держав.

Загалом, у період з 2012 по 2016 років указами Президента України оформлено втрату громадянства стосовно 323 осіб, зазначили в ДМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-