НАБУ просить іноземних партнерів затримати Онищенка

НАБУ просить іноземних партнерів затримати Онищенка

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро направило до правоохоронних органів іноземних країн із запитами про розшук та затримання нардепа Олександра Онищенка, після того як Інтерпол відмовився оголошувати його у розшук.

Про це йдеться у повідомленні на офіційній сторінці відомства у Facebook.

"Наразі Бюро ведеться співпраця з низкою іноземних партнерів. Володіючи інформацією про можливе перебування Олександра Онищенка на території деяких країн, НАБУ звернулося до них із відповідними запитами", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ також зазначили, що рішення Інтерполу про оголошення у розшук народного депутата Олександра Онищенка, причетного до організації так званої "газової схеми", внаслідок чого Україні було завдано збитків у розмірі понад 3 млрд грн, технічно дозволило б швидше затримати підозрюваного.

"Утім, відмова у запиті української сторони, не забороняє співпрацю Національного бюро з компетентними органами інших країн у контексті розшуку, затримання і, в подальшому, можливої екстрадиції Олександра Онищенка", - зауважили в НАБУ.

У відомстві наголосили, що Україна як учасник Європейської конвенції про видачу правопорушників має право звертатися з відповідним пакетом документів до інших держав щодо розшуку, затримання і розгляду питання про екстрадицію розшукуваної особи, якщо слідству відомо, що вона перебуває на території цієї держави.

Як повідомляв Укрінформ, Інтерпол відмовився оголошувати у розшук народного депутата України Олександра Онищенка, якого в Україні підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів в газовій сфері.

Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо Онищенка за ознаками державної зради.

У липні-2016 Онищенко виїхав з України після того, як Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт.

Онищенка оголосили в національний розшук. Він заявив, що не визнає провини і збирається судитися в Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-