У НАБУ стверджують, що Мартиненко може впливати на суддів

У НАБУ стверджують, що Мартиненко може впливати на суддів

Укрінформ
Екс-нардеп Микола Мартиненко, якого підозрюють у завданні збитків ДП «СхідГЗК» на суму 17,28 млн дол США, має можливості для здійснення незаконного впливу на суддів.

Як повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро, про це свідчать докази, зібрані в ході розслідування. 

"Як встановило слідство, на електронну адресу секретаря Миколи Мартиненка з позначкою "документи для МНВ" (його ініціали російською мовою) надходили листи з проханнями про надання вказівок слідчим прокуратури (формально з боку Генеральної прокуратури), а також суддям при вирішенні конкретних справ. Відповідне листування вилучене детективами НАБУ й долучене як доказ у провадженні щодо дій екс-народного депутата", - йдеться у повідомленні.

У НАБУ зазначають, що ця інформація є особливо актуальною на тлі погроз народних депутатів з фракції "Народного фронту" прокурорам та суддям з метою схилити суд до більш м’якого рішення щодо обрання запобіжного заходу.

"Коли ж Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявила про наміри оскаржити це рішення в Апеляційному суді міста Києва, Микола Мартиненко звернувся до Вищої ради правосуддя зі скаргою на дії суддів Апеляційного суду Києва, які, на його думку, прийняли неправосудне рішення "в інтересах САП та НАБУ". Йдеться про рішення скасувати ухвалу Солом’янського райсуду м. Києва від 11.01.2017, якою антикорупційні органи всупереч закону змушували припинити досудове розслідування фактів отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеської компанії Skoda JS", - наголошують у НАБУ.

Враховуючі зв’язки підозрюваного у судових та правоохоронних органах, НАБУ вбачає ризик здійснення подальшого тиску на суддів з його боку в питанні оскарження запобіжного заходу, а також в процесі подальших судових засідань.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський районний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання прокурорів про обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку у вигляді тримання під вартою, ухваливши рішення застосувати до нього запобіжний захід у вигляді особистої поруки народних депутатів «Народного фронту».

Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягали на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-