Посли ЄС у середу затвердять безвіз для України без обговорення

Посли ЄС у середу затвердять безвіз для України без обговорення

Укрінформ
Представники країн-членів при Раді Євросоюзу затвердять законодавчий регламент скасування візового режиму з Україною без обговорення.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив співробітник керівної інституції ЄС напередодні засідання у середу, 26 квітня, Комітету постійних представників країн-членів у Раді ЄС.

"Це питання включено до порядку денного засідання 26 квітня. Воно має бути схвалене без обговорення", - розповів співробітник агентства.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня Європарламент ухвалив законодавчий регламент про перенесенню України до переліку третіх країн, громадянами яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами ЄС (за виключенням Великої Британії та Ірландії), а також до Шенгенської зони.

Далі за процедурою рішення має затвердити Рада ЄС на рівні міністрів, що, як очікується, станеться у травні. Потім документ підпишуть Президент Європарламенту і представник Мальти, яка нині головує в ЄС.

Рішення набуде чинності через 20 днів після опублікування. Планується, що безвізові подорожі українським громадянам будуть доступні від середини червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-