Аграмунт каже, що помилився тричі, коли поїхав до Сирії

Аграмунт каже, що помилився тричі, коли поїхав до Сирії

Укрінформ
Президент ПАРЄ Педро Аграмунт заявив, що помилився мінімум тричі, коли поїхав до Сирії.

Так він відповів на запитання від групи соціалістів у ПАРЄ, цитує слова Аграмунта в своєму Фейсбуці перший заступник голови Верховної Ради України, член постійної делегації ВР у ПАРЄ Ірина Геращенко.

"Питання від групи соціалістів до всіх візитерів: ви стверджуєте, що вас запросив парламент Сирії ще взимку, так чому ви не поінформували про це Бюро Асамблеї, адже питання делікатне . І вас супроводжували росіяни, які вийшли з Асамблеї. Чи означають ваші дії, що ми більше не можемо вам довіряти? Аграмонт: Я зробив ряд помилок, зокрема, що не поінформував Бюро. Моя перша помилка, що не оцінив реакції ПАРЄ, друга - що не інформував бюро Асамблеї, третя помилка - що ЗМІ і росіяни маніпулювали поїздкою. Я просив мене за це вибачити", - йдеться в повідомленні.

За словами Геращенко, консерватори запитали Аграмунта, чому він, якщо були маніпуляції, в той же день не дав прес-реліз і не інформував про свою поїздку ПАРЄ відразу, коли помітив порушення, а почав реагувати тільки після того, як сама Асамблея почала вимагати відповідей. Аграмунт відповів, що "В Сирії немає телефону і Інтернету, я не мав зв'язку, я отримав дуже пізно увечері вихід в Інтернет)".

Геращенко наголошує, що пояснення Аграмунта - цинічні.

 "Він агресивно звинувачує в усьому російські ЗМІ. Прикольно, що він не бачив участі пропагандистських російських ЗМІ в гібридній війні проти України", - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ,  у Парламентській асамблеї Ради Європи розпочалися слухання щодо поїздки президента ПАРЄ Педро Аграмунта і двох його колег до Сирії.

Українська делегація вимагає відставки Аграмунта з посади президента ПАРЄ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-