Мартиненко у суді заявив, що не збирається тікати з України

Мартиненко у суді заявив, що не збирається тікати з України

Укрінформ
Екс-нардеп Микола Мартиненко заявив, що не має наміру залишати Україну і просити політичного притулку в інших державах.

Про це він сказав під час засідання Солом'янського районного суду Києва, де розглядають клопотання щодо обрання йому запобіжного заходу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Шановні колеги, не дочекаєтеся. Політичного притулку я просити не буду, скоріше за все, ваші керівники будуть бігати по світу і просити політичного притулку за свою поведінку», - заявив Мартиненко, звертаючись до прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Він підкреслив, що мав час, аби вивчити документи своєї справи.

«Я їх зміг прочитати вчора, трішки поспав - пару годин. Чотири томи клопотання про обрання запобіжного заходу. Можу сказати таке: що вони підтверджують - що слідство і сам процес щодо мене упереджений. Справа фальсифікується та має політичну мотивацію», - сказав Мартиненко.

Водночас він запевнив, що нікуди не тікатиме з України і прийме те рішення суду, яке буде ухвалено.

Як повідомляв Укрінформ, екс-нардепа Миколу Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Прокурори наполягають на обранні Мартиненку запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-