Адвокати не розуміють, в чому підозрюється Мартиненко

Адвокати не розуміють, в чому підозрюється Мартиненко

Укрінформ
Захист екс-нардепа Миколи Мартиненка не вбачає підстав для задоволення клопотання САП про обрання йому запобіжного заходу, оскільки, на думку адвокатів, підозра сформульована нечітко.

Про це заявила під час судового засідання один із адвокатів Миколи Мартиненка.

«Перш за все, незрозуміло взагалі, в чому підозрюється Микола Мартиненко... Дуже важко робити захист, не розуміючи, в чому саме він підозрюється - чи в розтраті майна, чи в організації злочинної організації. Нема конкретизованої вимоги, в чому саме підозрюється, тому що перші аркуші підозри не стикуються з останнім аркушем і висновками підозри», - сказала юрист.

Таким чином, наголосила вона, захист Мартиненка не вбачає жодних підстав для задоволення клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання екс-нардепу запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 мільйонів гривень.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Солом'янський суд міста Києва продовжив засідання, на якому має обрати запобіжний захід екс-нардепу Миколі Мартиненку, якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» у розмірі 17,28 млн дол. США.

Сам Мартиненко називає обвинувачення сфальсифікованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-