Прокурор вважає, що у Мартиненка достатньо активів на заставу в 300 мільйонів

Прокурор вважає, що у Мартиненка достатньо активів на заставу в 300 мільйонів

Укрінформ
Прокурор САП Андрій Перов заявив, що у екс-нардепа Миколи Мартиненка достатньо активів, аби сплатити заставу у розмірі 300 мільйонів гривень.

Про це він сказав на засіданні Солом'янського райсуду Києва, на якому розглядається питання про обрання запобіжного заходу стосовно екс-депутата, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу зазначити, що такий обсяг активів як на території України, так і поза її межами, які встановлені органами судового розслідування, не дозволяють стверджувати, що розмір застави у 300 млн грн є завідомо неспроможним до сплати», - наголосив Перов.

Він також навів низку фактів, котрі, на його думку, свідчать про платоспроможність Мартиненка.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Солом'янський суд міста Києва продовжив засідання, на якому має обрати запобіжний захід екс-нардепу Миколі Мартиненку, якого підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України. На думку слідства, екс-депутат причетний до розтрати коштів ДП «СхідГЗК» в розмірі 17,28 млн дол. США.

Сам Мартиненко називає обвинувачення сфальсифікованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-