Холодницький каже, що має докази проти Мартиненка

Холодницький каже, що має докази проти Мартиненка

Укрінформ
Сторона обвинувачення має докази проти колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. 

Про це заявив на брифінгу в п'ятницю керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, коментуючи заяви захисту Мартиненка щодо того, справа екс-депутата сфабрикована, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Якщо позиція сторони захисту - що уся справа сфабрикована, то це їхня позиція. Наша - така, що є докази, оголошена підозра, тепер слідство повинно зібрати усі докази для складання обвинувального акту», - сказав Холодницький.

Він розраховує, що сьогодні суд обере колишньому парламентарію запобіжний захід. «Якщо докази будуть зібрані, а для цього слідству дається два місяці, хоча цей строк може буди продовжений, зрештою будемо бачити, як буде розвиватися цей процес. А поки слідство триватиме, більше нічого говорити не можна», - сказав керівник САП.

Він наголосив: якщо суд вважатиме, що доказів немає, то нехай виносить виправдувальний вирок, але у САП переконані в іншому. «Доказова база збиралася понад рік. Фактично від початку роботи антикорупційного бюро і антикорупційної прокуратури. Такі справи не можуть буди розслідування за два місяці», - розповів Холодницький.

Натомість сам  затриманий учора працівниками НАБУ екс-нардеп Микола Мартиненко заявив, що обвинувачення проти нього сфальсифіковані за вказівкою директора антикорупційного відомства Артема Ситника. Відео з його заявою показали кілька телеканалів.

Як повідомляв Укрінформ, Микола Мартиненко підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Екс-депутата затримано у порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату. 

У грудні 2015 року Верховна Рада позбавила Мартиненка депутатського мандата. Цьому передував корупційний скандал. У грудні 2014 року стало відомо, що прокуратура Швейцарії розслідувала отримання Мартиненком хабара від компанії "Шкода JS", яка займається атомним машинобудуванням. У 2013 році ця компанія отримала замовлення від Енергоатому на обладнання для трьох електростанцій. Сам екс-депутат на той час очолював парламентський комітет палива та енергетики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-