Мартиненка затримали за махінації з урановим концентратом - НАБУ

Мартиненка затримали за махінації з урановим концентратом - НАБУ

Фото, відео
Укрінформ
Колишній народний депутат Микола Мартиненко затриманий за підозрою у створенні злочинної організації та привласненні, розтраті майна або заволодінні ним шляхом зловживання службовим становищем.

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро. 

«20 квітня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали колишнього народного депутата України, екс-голову комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 («Створення злочинної організації»), ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») КК України», -  йдеться в повідомленні.

Зазначається, що екс-депутата затримано у порядку, встановленому ч. 208 КПК України, в рамках розслідування кримінального провадження за фактом розкрадання коштів ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (СхідГЗК) під час закупівлі уранового концентрату. 

Фото: УП

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Водночас сам Микола Мартиненко вважає звинувачення проти нього сфальсифікованими.

«Ця справа є політичною і не підкріплена ніякими доказами», - заявив Мартиненко на відео, розміщеному на сторінці політичної партії "Народний Фронт" у Фейсбуці

«Народний фронт» вимагає об’єктивного розслідування, незалежного суду, недопущення вибіркового правосуддя та виключення політичної мотивації в діяльності антикорупційних органів», - йдеться у заяві з цього приводу.

Раніше повідомлялося, що у Києві детективами НАБУ був затриманий колишній народний депутат Микола Мартиненко.

Перше фото: руху «ЧЕСНО»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-