Запад-2017: РФ під прикриттям навчань може готуватися до наступальної операції - РНБО

Запад-2017: РФ під прикриттям навчань може готуватися до наступальної операції - РНБО

Укрінформ
Росія може використати спільні з Білоруссю навчання "Запад-2017" для підготовки до наступальної операції. При цьому не виключено, що після активної фази навчань російський контингент може залишитися на території Білорусі.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов під час виступу у Києво-Могилянській академії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Особливе значення Кремлем надається проведенню стратегічного командно-штабного навчання "Запад-2017" у Західному військовому окрузі, у Білорусі та Калінінградській області, у безпосередній близькості від України та східних рубежів НАТО. За участю, я підкреслюю, 100 тисяч військовослужбовців", - сказав Турчинов.

Він додав, що, за оцінками військових фахівців, кінцева мета таких навчань полягає у перевірці готовності російських військ проводити операції - "від регіональних до широкомасштабних обмежених війн за умов скорочення часу на їх стратегічну підготовку".

"При підготовці до активної фази проведення навчань "Запад-2017", а вони мають відбутися на початку вересня поточного року, не можна виключати проведення російською стороною прихованих заходів підготовки до стратегічної наступальної операції. Є серйозні підстави вважати, що після активної фази навчань російський військовий контингент може залишитися на території Білорусі", - наголосив секретар РНБО.

Фото: turchynov.com/

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-