Держзрада Януковича: суд призначив дату розгляду

Держзрада Януковича: суд призначив дату розгляду

Укрінформ
Оболонський райсуд столиці 4 травня розпочне розглядати справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

Про це Укрінформу повідомила прес-секретар суду Інна Свинаренко.

"Кримінальне провадження за обвинуваченням екс-президента Януковича в державній зраді буде розглядати колегія з трьох суддів у складі голови суду Владислава Дев'ятка, його заступника Дмитра Камбулова і судді цивільно-адміністративної колегії суддів Максима Титова", - сказала Свинаренко.

За її словами, справа до Оболонського райсуду від Апеляційного суду м. Києва надійшла сьогодні. Провадження було направлене на автоматичне розподілення справ, і в результаті була вибрана зазначена колегія суддів. Підготовче засідання ухвалою суду визначено на 10 годину 4 травня.

Як повідомлялося, 14 березня Військова прокуратура передала до Печерського райсуду  обвинувальний акт щодо Януковича. Як пояснив генпрокурор Юрій Луценко, цей суд не може розглядати цю справу, тому що судді Печерського суду брали участь у розгляді клопотань під час досудового слідства. Водночас закон забороняє слідчим суддям брати участь у розгляді справи по суті. Пізніше підсудність справи Януковича визначив Апеляційний суд м. Києва.

За даними Генпрокуратури України, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-