Гройсман планує з 1 жовтня скасувати оподаткування пенсій

Гройсман планує з 1 жовтня скасувати оподаткування пенсій

Оновлено
Укрінформ
Уряд має намір у рамках проведення пенсійної реформ відмінити оподаткування пенсійних виплат українців. 

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав прес-конференції за підсумками року діяльності уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наша пенсійна реформа передбачає, що з 1 жовтня ми запропонуємо відмінити оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів", - сказав Гройсман.

Він також додав, що пенсійна реформа, яку уряд запропонує найближчим часом парламенту, передбачає з 1 жовтня поточного року збільшення пенсій для 9 млн осіб.

"Поки подивіться на орієнтовні цифри, які ми будемо вкладати в оновлення системи пенсійного забезпечення. Ми зробимо осучаснення пенсій для 5 млн 620 тис. українців. Приблизно 1 млн 308 тис. українців отримають підвищення до пенсії 200 грн. 1 млн 208 тис. громадян отримають підвищення пенсії при сьогоднішніх цінах, при сьогоднішньому курсі валют, від 200 до 500 грн щомісяця. 1 млн 993 тис. в результаті цієї реформи отримають підвищення пенсій від 500 до 1000 грн. Це постійна система, яка дозволить людям щомісяця отримувати підвищену пенсію. І ще більше 1 млн 100 тис. громадян отримають більше 1000 грн щомісячної доплати", - пообіцяв Прем'єр.

Крім того, уряд планує розпочати заходи, які дадуть змогу до 2024 року подолати дефіцит Пенсійного фонду у розмірі 140 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-