Загрозу з Кремля добре розуміють усі країни, які були в СРСР - Парубій

Загрозу з Кремля добре розуміють усі країни, які були в СРСР - Парубій

Укрінформ
Європа має зрозуміти глобальність загрози, яка виходить з Росії, і усвідомити її економічний, інформаційний та гуманітарний виміри, щоб адекватно відповісти на неї.

Про це на 10-му Київському безпековому форумі заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

«Без розуміння, що загроза, яка іде з Кремля і від Путіна, є глобальною загрозою, ми не зможемо дати адекватної відповіді на ці питання», - сказав Парубій.

Він додав, що той, хто вважає події на сході України українсько-російським конфліктом, глибоко помиляється і не розуміє суті тих речей, які відбуваються в Україні.

Парубій зазначив, що 10 років тому, коли Путін проголосив, що розвал Радянського Союзу є найбільшою трагедією 20 століття, він «дав відповіді на всі питання».

«Для нього (Путіна - ред.) Україна - дуже важлива ціль, але далеко не остання. Його ціль відновити вплив на весь геополітичний простір, який контролював Кремль. Це не всі розуміють в Європі, але точно розуміють всі ті країни, які пережили колоніальне минуле під Радянським Союзом», - підкреслив Парубій.

У цьому контексті він висловив упевненість, що наше завдання сьогодні полягає у двох вимірах: перший - це істотно розширити розуміння питань безпеки і усвідомити, що вона має енергетичну, економічну, інформаційну і гуманітарну складову.

«Без цього нам буде складно дати адекватну відповідь тільки на мілітарну загрозу», - підкреслив спікер.

Другим завданням є необхідність мати більш глибоку співпрацю між країнами східної Європи, які мають спільний кордон з Росією.

У цьому контексті Парубій нагадав, що два тижні тому на Парламентській Асамблеї Україна-Польща-Литва він виступив з ініціативою знайти формат більш тісного союзу країн, які межують з Росією і які розуміють загрозу Путіна.

Парубій уточнив, що йдеться про країни Балтії, Румунію, Польщу і наших побратимів з Грузії, які першими відчули, що таке агресія і небезпека Росії.

«Я впевнений, що наш більш тісний союз чи на парламентському чи на урядовому рівні - немає значення - допоможе впливати на підходи всього євроатлантичного простору», - резюмував Голова Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-