У Раді хочуть почути коментарі Луценка й Грицака до відео про

У Раді хочуть почути коментарі Луценка й Грицака до відео про "зраду полковника"

Укрінформ
Нардепи із "Самопомочі" вимагають викликати у ВР генпрокурора та голову СБУ, щоб вони розповіли про результати перевірки інформації про нібито зв’язки командира роти спецпризначення при ГУНП у Донецькій області Юрія Голубана із бойовиками у 2014 році.

Таку заяву фракції з трибуни парламенту озвучив народний депутат Єгор Соболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми просимо спікера парламенту дати доручення, щоб він негайно викликав генпрокурора, керівника СБУ, щоб вони доповіли парламенту про обставини цього розслідування... Я прошу кожного народного депутата звернути увагу на поширене сьогодні відео, на якому видно, що людина, яка була 15 березня у ВР, у 2014 році перебуває серед бійців батальйону "Восток", - сказав Соболєв.

Він розповів, що на цьому відео нібито полковник Нацполіції Голубан знятий разом із ватажком батальйону бойовиків "Восток" Олександром Ходаковським, який і оприлюднив напередодні цей ролик у своєму Facebook.

"Юрій Голубан на цьому відео готувався разом із Ходаковським до нападу на українських солдатів. Дата його зйомок була ідентифікована бійцями батальйону "Донбас" як підготовка до нападу на них під Карлівкою", – сказав Соболєв.

Він додав, що у тому бою "зрадники України із батальйону "Восток" вбили 5 українських воїнів, далі одному із них вирізали серце, прив’язали до КамАЗа і возили вулицями окупованого міста".

Сам Голубан, за словами Соболєва, назвав відео монтажем із кадрів, знятих під час інших навчань.

"Я знаю, що Голубан визнав, що на цьому відео є він. Він стверджує, що це змонтована частина, вирізана із інших зйомок", - сказав нардеп.

Як повідомлялося, 14 березня на блокпосту у Слов'янську стався конфлікт між правоохоронцями і блокувальниками, у якому брав участь народний депутат Володимир Парасюк. У результаті семеро працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості. Щодо цього інциденту було відкрито провадження. 

15 березня до сесійної зали Верховної Ради увійшла група людей у камуфляжі - учасники інциденту під Слов'янськом, серед яких був і полковник Юрій Голубан.

16 березня Порошенко нагородив Голубана орденом "За заслуги" ІІІ ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-