Стець вважає, що керівництву НАЗК

Стець вважає, що керівництву НАЗК "треба збирати речі і йти"

Укрінформ
Міністр інформаційної політики Юрій Стець переконаний, що якщо керівництво Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) не справляється зі своїми обов'язками, то воно має піти у відставку.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Існує незалежний антикорупційний орган НАЗК. Півроку тому, у серпні місяці, керівник цього органу приходив на Кабмін і говорив, ми зараз запускаємось, нам потрібна від вас така і така допомога. Поставлені НАЗК завдання уряд виконав, збільшивши фінансування, була надана допомога Держспецзв’язку і таке інше. Було питання до керівника НАЗК, чи цього достатньо для того, щоб коли буде чергове заповнення декларацій, все було добре, люди могли вчасно потрапити до системи, подати декларації? У вас на це є півроку. Вона (глава НАЗК Наталія Корчак, - ред.) сказала, так, ми все зробимо вчасно. Тепер вона приходить на Кабмін і каже, що так проблема є, що 500-600 осіб можуть потрапити за грати, якщо не подадуть декларації до 1 квітня. І на запитання, чому так сталося, відповідає - запитайте мого системного адміністратора. Це сюрреалізм. Людина, яка керує таким важливим антикорупційним органом каже, запитайте у мого системного адміністратора. Після таких речей треба збирати речі і йти з посади", - зазначив він.

Стець додав, що це, на його думку, є некомпетентністю. "Від цього не мають страждати люди, тим паче ходити під загрозою потрапити за грати. Потрібно визнати і сказати "добре, я буду займатися іншою роботою", - заявив він.

Нагадаємо, протягом декількох днів спостерігається збій у роботі реєстру електронних декларацій. У НАЗК сказали, що відновити його роботу планується до ранку 29 березня, проте того дня система теж не працювала. Голова НАЗК Корчак Наталія заявила, що питання з приводу роботи реєстру слід адресувати адміністратору системи - ДП "Українські спеціальні системи". Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду 29 березня розкритикував НАЗК і сказав, що це відповідальність агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-