Перший політ Ан-132: Президент вітає

Перший політ Ан-132: Президент вітає "Антонов" з черговою перемогою

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав українських авіабудівників у цілому, і екіпаж Ан-132 зокрема, з першим успішним польотом АН-132. 

Про це Глава держави заявив під час свого виступу на аеродромі "Київ-Антонов" (смт Гостомель), де приземлився перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132D.

“Сьогодні ми відзначаємо ще одну перемогу плідної праці українських авіабудівників - перший успішний політ АН-132. Особливі слова подяки справжнім героям цього свята - екіпажу випробувачів літака”, - йдеться у  повідомленні.

Президент зазначив, що нинішня подія має міжнародним масштаб і “подовжить лінійку  вітчизняних транспортників, серед яких - “Антей”, “Руслан” та “Мрія”.

Порошенко додав, що другою батьківщиною АН-132 стане Саудівська Аравія, яка спільно з Україною будує свою авіаційну промисловість. 

Він також зазначив, що наразі розпочинається програма льотних випробувань, після чого очікується візит до КСА. 

"Те, що зараз Україна спроможна запускати в небо нові якісні літаки, свідчить про великий потенціал, який має наша держава. Для нас зараз партнерство з нашими саудівськими друзями є особливим в умовах розриву коопераційних зв'язків з Російською Федерацією", - заявив Петро Порошенко.

Президент вважає, що створення АН-132Д закладе міцну основу для україно-саудівської дружби та партнерства.

За його словами, АН-132Д - унікальний приклад в історії української авіації, який доводить необхідність розвитку, впровадження кооперації із західними партнерами, адже основні комплектуючі для літака поставили провідні підприємства США, Великої Британії, Німеччини та Франції.

Раніше повідомлялося, що "Антонов" презентував перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132D 20 грудня 2016 року.

Крім України, участь у створенні Ан-132D брали Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція та Саудівська Аравія.

За словами Президента України Петра Порошенка, потреба у літаках типу Ан-132D до 2035 року становить близько 290 одиниць.

Відомо, що новий літак Ан-132 відрізняється від попередника Ан-32 новими технічними, економічними та льотно-технічними характеристиками: вантажопідйомність збільшена на 23%, дальність польоту в 1,72 раза вище при перевезенні 6 т вантажу, більш висока паливна економічність.

У лютому 2016 року "Антонов" домовився про виробництво літаків Ан-132 в Саудівській Аравії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-